Forårsæson 2024

Torsdag den 11.01.24
Vi begynder det nye år med en lyrisk og musikalsk eftermiddag medforfatteren og troubaduren Mads Westfall, som nok mest er kendt som visesanger og guitarist i Halfdanskerne. I dag har han udviklet en ny type foredrag, hvor han via oplæsning af egne digte, fremførelse af egne sange og musik og også af andres digte og sange, som igennem tiden har inspireret ham, fortæller historien om, hvordan han som 19-årig debuterede i Hvedekorn, og nu efter en lang omvej bl.a. som jurist men altid med masser af musik, igen har overgivet sig til poesien.

Torsdag den 25.01.24
Thyge Enevoldsen, tidligere sognepræst i Grønnevang Kirke, Hillerød, kalder sit foredrag: Kirke Care – kirken ud af kirken. Nærvær, lydhørhed, omsorg og fællesskab i byen. Kirke Care er et pilotprojekt, der er udviklet i Hillerød i et samarbejde mellem byens kirker, Hillerød kommune og Nordsjællands Politi – og i et tæt samarbejde med Natteravnene. Nu har projektet spredt sig til en lang række større og mindre byer i landet.
Vi skal naturligvis også høre, hvorfor han stoppede som sognepræst
Torsdag den 08.02.24
Svend S. Ottesen har skrevet bogen om Hillerøds egen garde ”Drabantgarden”.
I dag kommer han sammen med et par drabanter og fortæller om garden i nutid og fortid. Det hele ledsages af videoklip, musikindspilninger og live musik (signalhorn og tromme). Det bliver en på alle måder festlig, lærerig, fornøjelig og humørfuld eftermiddag.


Torsdag den 22.02.24
Hanne Simonsen kommer og fortæller om sin tid i politiet, hvor de første 18 kvinder startede i 1977. Hanne var en af de 18. På den tid var man ikke vant til at se kvinder i uniform, men de blev i det store og hele taget godt imod, når de mødte frem. I 1980 gik Hanne Simonsen undercover på Christiania for at undersøge Fristaden for ulovlige våben og for hæleri. Kom og hør den spændende fortælling også om hele hendes øvrige tid i politiet.
 
Køb billet til påskehygge


Torsdag den 07.03.24
 Palle Krabbe, der er musiker, højskolelærer og entertainer, vil underholde med sit musikalske program ”Længe leve livet”, et causeri om livsglæde, poesi og fællesskaber der kalder på smil og fællessang.
 
 
Køb billet til påskehygge


Torsdag den 21.03.24
Påskehygge - foråret og påsken er på vej. Vi synger forårssange, får et par stykker smørrebrød inkl. 1 øl/vand eller et glas vin og kaffe med påskesødt – kort sagt vi skal have en rigtig hyggeforårseftermiddag.

Torsdag den 04.04.24
Et underholdende foredrag om ”Dansens historie” – Finn Bendixen vil fortælle om den moderne dans og de latinamerikanske rytmer gennem tiderne, og den musik der blev danset til. Finn Bendixen er ligesom sine søskende Britt og Bo uddannet danselærer, og har arbejdet indenfor showbiz næsten hele sit liv, bl.a. som koreograf for showmanden Volmer Sørensen.
Torsdag den 18.04.24
”Mit liv”kalder Per Husfeldt sit foredrag. I ca. 35 år arbejdede Per Husfeldt som praktiserende læge i Hillerød og har i næsten alle årene været engageret i visesang. Denne eftermiddag vil han fortælle om sin barndom, om studieårene hvor han var en del af 68-generationen og om tiden som læge. Udover det travle arbejdsliv har han været formand for Visens Venner i Hillerød og derfor bliver foredraget naturligvis krydret med viser.

Køb billet til sommerudflugt

Torsdag den 02.05.24
Karen Blixen fra Rungsted til Kenya og retur til Rungsted.
Frantz Leander fortæller den spændende historie om Karen Blixens liv, hendes barndom og ungdom i Rungsted, hendes voksne tilværelse på kaffefarmen i Kenya, og endelig hendes hjemkomst til Rungsted som den store historiefortæller og forfatter.

 
Køb billet til sommerudflugt


Torsdag den 16.05.24
Sommerturens tema er:En forårsdag i Nordsjælland.
Turen går bl.a. rundt om Gilleleje Havn hvor der er formiddagskaffe, videre til Rungsted Havn, hvor vi spiser frokost på restaurant The Captain.
Efter frokosten besøger vi Rungstedlund med Karen Blixen museet, går en tur i den tilhørende park, ser Karen Blixens grav inden vi kører retur til Hillerød. Forventet hjemkomst kl. 17.00



 
OK-Hillerød, v/formand: Kirsten Thomle Jacobsen, Mail: k.thomle@hotmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net